Sprawy kibicowskie |
Autor |
Wiadomość |
DonKamillo

|
Wysłany: Wto 12 Lut, 2019 15:07
|
|
|
Cytat: | Po obejrzeniu tej "konferencji" napiszę w możliwie największym skrócie i bez zbędnych ozdobników. Czy tym wszystkim frustracjom przez lata na pewno winny jest jakiś tam pojedynczy zawodnik, czy może raczej ten kto klubem zawiaduje? Od lat robicie z siebie regularnie pośmiewisko wynikające z braku ogłady, gaf, błędnych decyzji, zacietrzewienia osoby stojącej na czele klubu. Żaden inny klub nie robi takiego cyrku i tak regularnie (może poza ostatnimi wybrykami Nawrockiego). Facet bez dwóch zdań przypomina serialowego Nikodema Dyzmę, przywdziewa maskę kogoś kim nie jest i mami was swoimi nieudolnymi pomysłami na ten klub. Dla przykładu zestawcie sobie obok siebie waszego prezesa np. z tym młodym prezesem z Falubazu. Przecież to jak porównanie Syreny do Mercedesa. Ten drugi to sprawny menedżer. Pierwszy to randomowy Krzycho jakich pełno, bez kompetencji, pomysłów, ogłady, słownictwa. Nie potrafi znaleźć wspólnego języka z innymi ludźmi. Przecież ta konferencja to nic innego jak próba odwrócenia uwagi od rzeczywistej przyczyny porażki oraz próba zachowania swojego status quo. Robienie oblężonej twierdzy by zamaskować swoją nieudolność - Łaguta odszedł dlatego, że ten człowiek nie potrafił z nim negocjować. Chciał narzucić w swoim stylu to co wg niego jest jedynie słuszne i wyszło jak wyszło. Tak się nie dochodzi do kompromisu w dzisiejszych czasach. Facetowi brak wyczucia i zwykłego obycia w stosunku do innych. Wam ubiera teraz tą sytuację w szaty pokrzywdzenia i niesprawiedliwości, a wy to łykacie. Jak się czyta Wasze forum to wypowiadacie się mądrze i z sensem. Oglądając konferencję nie widać tego i bez urazy, ale wyglądacie jakbyście dopiero co wyszli wszyscy z roboty z kopalni i nie chciało Wam się nawet zadać składnie pytania. Na forum wypisujecie o co Wy się tam nie dopytacie, jakimi trudnymi pytaniami zarzucicie tego człowieka. I co potem wychodzi. Kompletnie nic. Facet widząc Was z takim nastawieniem może bez problemu wciskać swoje bajki i dalej okręcać Was wokół palca przez kolejne lata i tak to się będzie kręcić bo zachowujecie się jak łatwowierne dzieci. Spójrzcie trzeźwym okiem na przebieg tej konferencji: jakiś facet siedzi i wciąż bawi się aparatem i telefonem jakby dopiero co wyciągnął je spod choinki, tzw. pani Basia pokazuje jakieś dziewczęce śmieszne tatuaże na ręce i jako rzecznik też nie ma zbyt wiele do powiedzenia, natomiast główny aktor przemawia przaśnym językiem do "tłumu", dal którego nie zorganizowano nawet odpowiedniej ilości krzeseł i musi tkwić na baczność. Ten obrazek mówi bardzo wiele o profesjonaliźmie... Tyle.
[ 2 komentarze w tej dyskusji ] |
Komentarz z największą ilością polubień na SyFach póki co. Sama prawda niestety. Pretensje tylko do siebie możemy mieć. Jeszcze parę lat, a nikt kibiców z Rybnika szanował nie będzie. Wspomnicie moje słowa. |
Ostatnio zmieniony przez DonKamillo Wto 12 Lut, 2019 15:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ADAM_J
Mistrz Świata i nie tylko :D

|
Wysłany: Wto 12 Lut, 2019 15:12
|
|
|
DonKamillo napisał/a: | a nikt kibiców z Rybnika szanował nie będzie. Wspomnicie moje słowa. | i w jaki sposób to odczuję? w komentarzach na SF? |
|
 |
Piksiński
Ekstraligowiec

|
Wysłany: Wto 12 Lut, 2019 17:26
|
|
|
Za to ten co to napisał ma zajebiste obycie
Polubienia na SF to tak jak polubienia dla prezesa na FB |
_________________ ...Bądź co bądź sobą niech Twoja osoba będzie ozdobą..... |
|
|
|
 |
Borysek ROW
Junior na wypożyczeniu ROW!

|
|
|
|
 |
Ficu
Junior na wypożyczeniu

|
|
|
|
 |
Slinotok 007
Ekstraligowiec

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 11:31
|
|
|
Stadion jest w posiadaniu MOSiR tak ?
Więc to tam trzeba uderzyć...
Pamiętacie Szumine na przystanku na Kotucza...
Gdyby tak wymalowac cały mur od strony Gliwickiej naszego stadionu w graffiti?
To nie tylko żużel.
Można namalować piłkarzy ,bejsboliste ,wątki lekkoatletyczne czy nawet jakiegoś szybowca bo takie tradycje tez w Rybniku są...
Taki mur robilby wrażenie i nie dawał podstaw do przypadkowych napisów.
Oczywiście miasto musiałoby znaleźć kasę na tą robotę.
Tak sobie tylko wymarzylem... |
Ostatnio zmieniony przez Slinotok 007 Śro 20 Mar, 2019 13:15, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Shogi17
Junior Górnik Zabrze

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 12:53
|
|
|
Slinotok 007 napisał/a: | Stadion jest w posiadaniu MOSiR tak ?
Więc to tam trzeba uderzyć...
Pamiętacie Szumine na przystanku na Kotucza...
Gdyby tak wylądować cały mur od strony Gliwickiej naszego stadionu w graffiti?
To nie tylko żużel.
Można namalować piłkarzy ,wątki lekkoatletyczne czy nawet jakiegoś szybowca bo takie tradycje tez w Rybniku są...
Taki mur robilby wrażenie i nie dawał podstaw do przypadkowych napisów.
Oczywiście miasto musiałoby znaleźć kasę na tą robotę.
Tak sobie tylko wymarzylem... |
fajna sprawa, jakoś by to rozjaśniło ten z zewnątrz szary stadion... |
|
|
|
 |
z
Junior

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 13:09
|
|
|
Np taki mural w Bydgoszczy
 |
|
|
|
 |
Wojtas1232
Junior na wypożyczeniu Trzymać gaz

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 13:41
|
|
|
Fajny pomysł a obstawiam że koszt pewno też nie za wielki jest wielu ludzi którzy z pasji by to pomalowali po kosztach |
|
|
|
 |
clipperton
Junior na wypożyczeniu

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 14:08
|
|
|
Wczoraj jak przejeżdżałem Gliwicką to akurat malowali ten mur, kolor bez zmian. |
|
|
|
 |
Piksiński
Ekstraligowiec

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 17:22
|
|
|
Slinotok 007, to jedna z głównych ulic Rybnika i pewnie "estetyka" nie pozwoli włodarzom, pozwolić na takie coś - a szkoda bo wygląda to jak mur wiezienia a nie stadionu, moim zdaniem.
Ja myślę, że chłopaki od (piszę o tych z talentem a nie "legia to stara....") graffiti by to zrobili na swój koszt Myślę, że taki mur legalnie pomalować to dla nich po prostu prezent
Aczkolwiek wątpie jakby Twoje, moje i myślę wielu marzenie się kiedykolwiek spełniło |
|
|
|
 |
Shogi17
Junior Górnik Zabrze

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 17:27
|
|
|
Mur duży i długi można by wymalować niezłą historię sportu w Rybniku na nim... |
|
|
|
 |
Slinotok 007
Ekstraligowiec

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 17:38
|
|
|
No ale chodzi mi o to ze na tym murze mozna namalować wiele dziedzin sportowych.
Z góry założyłem, że gdyby tam był tylko żużel to szybko zostałoby to zniszczone.
Przy okazji Rybnik naprawdę ma coś więcej do zaoferowania od choćby ze swojej przeszłości.
Mur jest długi,każdy się zmieści...
A właśnie estetycznie pięknie by to wyglądało. |
|
|
|
 |
Piksiński
Ekstraligowiec

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 19:28
|
|
|
Slinotok 007 napisał/a: | A właśnie estetycznie pięknie by to wyglądało. |
Dla ciebie, dla mnie... Musiałby ktoś "wyższy" to zaproponować...
Wątpię czy się uda.... |
|
|
|
 |
Wojtas1232
Junior na wypożyczeniu Trzymać gaz

|
Wysłany: Śro 20 Mar, 2019 19:35
|
|
|
Od pisania tu nic się nie zmieni może ktoś kto jest z Rybnika i robi graffiti(a jest tu na forum) zorientuje się czy ktoś by był na to chętny?
A potem wniosek złożyć na sesję rady miasta i czekać . Temat naglosnic w PS SF |
|
|
|
 |
|