liga z czy bez.. |
jechać czy nie jechać, o to jest pytanie |
tak, niech jadą bez nas na trybunach |
|
32% |
[ 10 ] |
nie! nie! nie! |
|
12% |
[ 4 ] |
adam jest głupi |
|
54% |
[ 17 ] |
|
Głosowań: 31 |
Wszystkich Głosów: 31 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
ADAM_J
Mistrz Wrzechświata i nie tylko :D

|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2020 17:37 liga z czy bez..
|
|
|
pojawiają się różne spekulacje nt ligi:
tj pojadą całość z kibicami
pojadą bez play-off z kibicami
pojadą całość BEZ kibiców
pojadą bez play-off BEZ kibiców
tak kurła nudzi mi się :V |
Ostatnio zmieniony przez ADAM_J Wto 31 Mar, 2020 17:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
theemperor
Senior

|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2020 18:03
|
|
|
nie doczytałem a nie można zmienić było by 100% |
|
|
|
 |
ADAM_J

|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2020 18:12
|
|
|
xD sam klikłem 3 opcję xD |
|
 |
Borysek ROW
Junior ROW!

|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2020 18:24
|
|
|
Dobry moment by dyskutować, za wczesny by decydować... |
|
|
|
 |
Maveral
I ligowiec

|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2020 18:55
|
|
|
Zależy o której lidze mówimy. Ekstraliga mogłaby jechać. Kontrakt z TV jest na tyle wysoki, że jeśli zawodnicy pójdą na rozsądny kompromis płacowy, to i tak swoje zarobią, a kluby przetrwają. Gorzej sytuacja wygląda w I i II lidze. Tam nie widzę możliwości odjechania sezonu bez kibiców, bo klubów na to nie stać. Nawet po obcięciu apanaży dla zawodników kluby, może poza Apatorem, nie dadzą rady tego udźwignąć. |
_________________ "Koty. Myślę, że poprzez te stworzenia wszechświat próbuje nam powiedzieć, abyśmy nie traktowali siebie zbyt serio" |
|
|
|
 |
Darecki79
Senior

|
Wysłany: Śro 01 Kwi, 2020 22:38
|
|
|
Pytanie ilu ludzi straci pracę i kupno biletu na żużel dla siebie czy rodziny to będzie nie lada wyrzeczenie.. |
|
|
|
 |
ADAM_J

|
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2020 22:30
|
|
|
lud wybrał, że jestem głupi
ale na 2 miejscu, żeby jechali (w TV) bez nas...
i chyba tak to będzie |
|
 |
Maveral
I ligowiec

|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2020 12:13
|
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/878944/zuzel-policzylismy-ile-osob-trzeba-zeby-liga-mogla-ruszyc-bez-kibicow-50-to-za-m
Cytat: | Na drugi ogień idą osoby funkcyjne. Mamy więc 6 wirażowych (od biedy można okroić do dwóch), kierownika startu, kierownika parku maszyn, kierownika zawodów, chronometrażystę, spikera, człowieka do obsługi stacji paliw, toromistrza, dwóch kierowców pojazdów przeznaczonych do kosmetyki, elektryka, złotą rączkę (służba techniczna) do naprawy band, względnie innych zniszczeń. Oczywiście do tego trzeba dołożyć sędziego, komisarza, przewodniczącego jury, lekarza zawodów i trzy karetki, czyli kolejnych 6 ludzi. Dodatkowo mogą być komisarz ochrony środowiska, komisarz techniczny. Jakby się dało, można jeszcze dołożyć asystenta kierownika startu i prezentera, choć ten ostatni, jak nie będzie widzów, wydaje się zbędny. W tym zbiorze mamy maksymalnie 31 osób. |
U nas to wychodzi 1 osoba |
_________________ "Koty. Myślę, że poprzez te stworzenia wszechświat próbuje nam powiedzieć, abyśmy nie traktowali siebie zbyt serio" |
|
|
|
 |
Kylolbn
Szkółkowicz

|
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2020 12:47
|
|
|
Maveral napisał/a: | https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/878944/zuzel-policzylismy-ile-osob-trzeba-zeby-liga-mogla-ruszyc-bez-kibicow-50-to-za-m
Cytat: | Na drugi ogień idą osoby funkcyjne. Mamy więc 6 wirażowych (od biedy można okroić do dwóch), kierownika startu, kierownika parku maszyn, kierownika zawodów, chronometrażystę, spikera, człowieka do obsługi stacji paliw, toromistrza, dwóch kierowców pojazdów przeznaczonych do kosmetyki, elektryka, złotą rączkę (służba techniczna) do naprawy band, względnie innych zniszczeń. Oczywiście do tego trzeba dołożyć sędziego, komisarza, przewodniczącego jury, lekarza zawodów i trzy karetki, czyli kolejnych 6 ludzi. Dodatkowo mogą być komisarz ochrony środowiska, komisarz techniczny. Jakby się dało, można jeszcze dołożyć asystenta kierownika startu i prezentera, choć ten ostatni, jak nie będzie widzów, wydaje się zbędny. W tym zbiorze mamy maksymalnie 31 osób. |
U nas to wychodzi 1 osoba |
Padłem |
|
|
|
 |
ADAM_J

|
Wysłany: Nie 19 Kwi, 2020 20:42
|
|
|
to łatwo idzie okroić
wirażowi po 1 szt na łuku, spiker? po co jak nie ma kibiców, stacja paliw? sami se naleją, komisarza nie trzeba, przewodniczącego jury też nie trzeba, komisarz ochrony i techniczny niech spierd..
ja im to wylicze, ja im to zorganizuję jak w latach 90 i będzie okej
trzeba ciąć koszty |
|
 |
gaaaawron
Junior #22 #25

|
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2020 16:36
|
|
|
orientował się ktoś czy na kopalniach można zwrócić karnety ? |
|
|
|
 |
omaha
Junior

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 18:49
|
|
|
No to szykujemy się do jazdy w 2020r.
Do 8go V zawodnicy mają czas się ostatecznie dogadać z klubami i zjawić w PL na obowiązkową 14dniową kwarantannę.
Beznadziejnie, że bez publiki, ale cóż zrobić.
Osób na stadio ma być więcej niż 100 i mniej niż 150 ( info Stępniewski ) po 1 mchaniku/zadownika, obsługa techniczna, medyczna itd.
Zastanawia mnie tylko po kiego wuja ma być ochrona, skoro nie ma być kibiców.
Chyba że będą pilnować odstępów 2mb między osobami na stadionie |
|
|
|
 |
Maveral
I ligowiec

|
Wysłany: Sob 25 Kwi, 2020 18:58
|
|
|
omaha napisał/a: | Zastanawia mnie tylko po kiego wuja ma być ochrona, skoro nie ma być kibiców. |
Pewnie będzie ich mniej niż zwykle, a pilnować będą, żeby nikt się na stadion nie wbił "na dziko". |
|
|
|
 |
|